Hadj 2022 prijzen

Hadj 2022 gaat door voor 1 miljoen pelgrims vanuit heel de wereld. Het aantal Nederlanders dat de Hadj kan verrichten is 2.083. Vereisten:

  • Jonger dan 65 jaar
  • Coronavaccinatie
  • PCR test

De Hadj prijzen en pakketten zijn nog niet bekend. Toch raden we u aan om zich in te schrijven voor een wachtlijst van een de Hadj reisbureaus. De plekken zullen namelijk razendsnel vol zitten.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief:

Algemene Hadj informatie

Prijs, data en periode

In 2019 kostte de goedkoopste Hadj ongeveer €4600 per persoon. De reisbureaus hebben pakketten van 14 dagen, maar ook pakketten van 28 dagen en daar tussenin.

Vliegen naar Saudi-Arabie

Bijna alle reisbureaus reizen met Turkish Airlines met een overstap in Istanbul naar Jeddah of Medina. Turkish Airlines is naar onze mening de beste vliegmaatschappij om mee te vliegen naar Saudi-Arabie. Slechts enkele reisbureaus gaan niet met Turkish Airlines en hebben een overstap in Cairo (Egypte). De totale vliegtijd is ongeveer 6 uur.  Van Amsterdam naar Istanbul is het een kleine 3 uur vliegen en van Istanbul naar Jeddah of Medina ook een kleine 3 uur. Als je overstap in Istanbul lang is, bijvoorbeeld 6 uur, kun je een coupon krijgen voor gratis eten. Aan boord van Turkish Airlines krijg je ook eten.

Verblijf in Saudi-Arabie

  • Mekka: hotel
  • Medina: hotel
  • Een paar dagen in Mina in een grote gezamenlijke tent
  • 1 nacht in Muzdalifah op de grond
  • Eventueel Aziziah in een hotel of appartement, meestal direct voor en na de Hadj.

Mina

Bij de meeste reisbureaus krijg je eten in Medina. Dit houdt in dat je ontbijt, lunch en avondeten krijgt. Hou er rekening mee dat het in Mina heel simpel is. Je zit met veel personen in 1 tent en hebt maar de ruimte van één matrasje voor jezelf.

Kamerindeling hotels

Je kunt kiezen om met 2, 3 of 4 personen een kamer te delen. Hoe meer personen op een kamer, hoe goedkoper. Als je bijvoorbeeld alleen bent en boekt kom je dus met minimaal één ander persoon op de kamer.

Haadi / schaap / offer

Let goed op of de Haadi in de Hadj prijs zit inbegrepen of niet. Deze kost rond de €125 per persoon.

Hadj prijzen 2022
× Hoe kan ik je helpen?