Hadj prijzen 2021

Hadj prijzen 2021 zijn nog niet bekend. Hadj 2020 kostte ongeveer vanaf €4950 per persoon. 

Nieuws ontvangen over Hadj 2021:

Hadj 2021

Algemene Hadj informatie

Data en periode

De reisbureaus hebben pakketten van 14 dagen, maar ook pakketten van 28 dagen en daar tussenin.

Vliegen naar Saudi-Arabie

Bijna alle reisbureaus reizen met Turkish Airlines met een overstap in Istanbul naar Jeddah of Medina. Turkish Airlines is naar onze mening de beste vliegmaatschappij om mee te vliegen naar Saudi-Arabie. Slechts enkele reisbureaus gaan niet met Turkish Airlines en hebben een overstap in Cairo (Egypte). De totale vliegtijd is ongeveer 6 uur.  Van Amsterdam naar Istanbul is het een kleine 3 uur vliegen en van Istanbul naar Jeddah of Medina ook een kleine 3 uur. Als je overstap in Istanbul lang is, bijvoorbeeld 6 uur, kun je een coupon krijgen voor gratis eten. Aan boord van Turkish Airlines krijg je ook eten.

Verblijf in Saudi-Arabie

  • Mekka hotel
  • Medina hotel
  • Een paar nachten in Mina in een tent
  • 1 nacht Muzdalifah op de grond
  • Eventueel Aziziah in een hotel of appartement, meestal net voor en net na de Hadj.

Mina

De meeste reisbureaus geven eten in Medina. Dit houdt in dat je ontbijt, lunch, avondeten en fruit krijgt in doosjes. Je krijgt elke keer iets anders: vlees, vis, kip, rijst, aardappelen enzovoorts. Voor ontbijt krijg je brood met beleg.

Hou er rekening mee dat het in Mina totaal niet luxe is. Je zit met heel veel anderen in 1 tent en hebt maar de ruimte van één matrasje voor jezelf.

Kamerindeling hotels

Je kunt kiezen op met zijn tweeën, drieën of vieren een kamer te delen. Hoe meer op een kamer, hoe goedkoper. Als je bijvoorbeeld alleen bent en boekt kom je dus met minimaal één ander persoon op de kamer.

Prijzen

Hadj prijzen 2020 varieerden ongeveer van €4950 per persoon tot €7150. Dit is afhankelijk van het aantal personen op een kamer, de hotels, of er eten bij zit of niet, of je wel of niet in Aziziah verblijft enzovoorts. De verwachting is dat Hadj 2021 duurder zal zijn.

Haadi / schaap / offer

Let goed op of de Haadi in de Hadj prijs zit inbegrepen of niet!

Hadj & Umrah checklist: